הילה רגב מנצלת את חופשת סוכות, משכנעת את עצמה שעכשיו בעצם סתיו ומכינה את הארון לעונה החדשה (ויש גם טיפים, ברור!)
אווירת הסתיו הקלילה שמורגשת לאחרונה בקצוות היום לוחצת לי חזק על כפתור הקינון והסדר. במקום להתבסס בכיף בתירוץ הדחיינות האולטימטיבי של תושבות הלבנט (“אחרי החגים”) אני מוצאת את עצמי מתבססת בעצותיהן של חברותי הוירטואליות בארצות הנכר ודולה מהן עצות נפלאות לעדכון הארון, חידוש החלל ושאר מילות תואר באמריקאית שבאות עם קריירה נהדרת בקניינות אופנה ובעל הייטקיסט. חופשת סוכות הארוכה ואווירת ההתחדשות מאפשרות לעדכן את הארון ברוגע ולהגיע ל”אחרי החגים” מוכנה מראש. וכידוע, אין דבר שאני אוהבת יותר מאשר להגיע מוכנה מראש. הנה 10 כללי אצבע לסתיו, שיהיו שימושיים גם בעונות הבאות:
להוציא מהארון:
זריקה, העברה או מסירת פריטים שאין לך צורך בהם יותר דורשת מבט אמיץ, כנות מאלחשת ומישהו אחראי שיסכים לקחת ממך את כל מה שהסכמת לזרוק ולהעלים בפח זבל שרחוק מטווח הראייה שלך. מצד שני, תחשבי כמה מקום יתפנה לכל הדברים החדשים שתרצי:
- שלב ראשון: לזרוק הלבשה תחתונה
תחתונים עם גומי שהפסיק להחזיק בתחילת הניינטיז, חזיות שכבר לא עולות עלייך (או לחילופין, גדולות עלייך מאז ההנקה האחרונה), מחוכים שלא תלבשי לעולם וכל פריט שתתביישי להיראות איתו בציבור, במקרה של חשיפה פומבית (או פריצה לענן). פריטי הלבשה תחתונה מחוררים, מוכתמים או פשוט לא נוחים לא צריכים להיות חלק מהמלתחה שלך.
- שלב שני: להיפטר ממוצרי איפור וטיפוח פגי תוקף
הנה סוד קטן שתעשיית הקוסמטיקה מסתירה מאיתנו באדיקות: לרוב מוצרי הטיפוח יש חיי מדף של שישה חודשים מקסימום וקרמים בעלי מרכיבים פעילים (אנטי אייג’ינג וכו’) בקושי מצליחים לסגור שלושה חודשים. כדאי לבדוק את תאריכי התפוגה ולהתחיל להשליך הכל לשקית זבל גדולה. נכון, כואב הלב להיפרד מקרם העיניים שעלה כמו משכורת צבאית, אבל הוא כבר מזמן לא עושה בשבילך את מה שצריך
- שלב שלישי: למסור את הג’ינס לימים טובים יותר
לכל אחת יש את הפריט החמקמק הזה, שמונח במקום אטרקטיבי בארון הבגדים. התאמתם פעם, היום זה כבר לא זה, אבל את עדיין מאמינה שיום אחד תיפגשו שוב ותתאחדו להרמוניה מושלמת של אישה ופריט שנמצא בשתי מידות פחות ממה שהיא עכשיו. זה לא יקרה. במקום זה מסרי אותו לחברה המעצבנת שלך והמשיכי לכיוון פריטים מוצלחים יותר (ע”ע)
- שלב רביעי: מיון אכזרי בארון הנעליים
עם יד על הפראדה, עם כמה זוגות נעליים את הולכת בשנה? 4? 6? 10? נעליים הם התמכרות נהדרת שמעודדת על ידי מנועי צריכה ותעשיית חלומות שלא יודעת שובע. לא אמרנו לחלק את הזוג המושלם ההוא שקנית בפעם ההיא בניו יורק ולא נעלת שוב (למרות שאת צריכה), אלא להתמקד יותר בנעלים הזולות, השחוקות, בעלות הסוליה המעורערת והצבע הלא אופנתי. ואם את כבר פה, עשי מיון רציני בגזרת הכפכפים. את לא באמת צריכה חמש זוגות שונים לים.
- שלב חמישי: לצמצם בכמויות ולשאוף לאיכות
לכל אחת יש פריט פאסון שהיא מתחזקת באדיקות. זו אוספת חולצות טי אפורות, ההיא בקטע של חולצות פסים. הרעיון הכללי שמה שיש ממנו הרבה גרסאות כנראה דורש צמצום ויזואלי. עדיף להחזיק מקסימום שלושה פריטים מאותה קטגוריה וצבע ולהתמקד באיכותיות יותר (100% כותנה) ובאלו שאת באמת לובשת. כל השאר ישמחו מישהי אחרת.
להכניס לארון:
רשימה מצומצמת ואיכותית של כל הפריטים שיעשו לך את העונה הקרובה ויחזיקו, באחריות, לפחות עוד שנה:
- חולצה לבנה ומחויטת – היא הפציעה בתצוגה האחרונה של שאנל ובקרוב תופיע בכל מקום. היא שימושית להחריד, אלגנטית כמתבקש וסוגרת לך גם את פינת “פרזנטציה לפני לקוח” וגם את הארוחה החגיגית אצל אמא שלך.
- ג’ינס סקיני שחור – כולנו מוכנות להכחיש את הסקיני ולהלל את אמל אלמודין-קלוני על בחירתה האמיצה במכנסיים מתרחבות, אבל השינוי עדיין לא כאן. הסקיני השחור לעומת זאת, לא הולך להיעלם.
- ג’קט אפור או חאקי – בואו נודה על האמת, מלבד סופת שלגים אחת לעשות, בישראל אין ממש חורף. ג’קט קליל בצבעי בייסיק ורכיסה כפולה הוא חלק בסיסי במלתחה הישראלית. מקסימום תוסיפי מטרייה.
- סניקרס שטוחות – הצרפתיות מעדיפות את בנסימון, האמריקאיות נוהרות אחרי האולסטרס ונעלי ספורט הן כבר חלק לגיטימי מדייט רומנטי (למקרה שתצטרכי לברוח?). הנעליים השטוחות החלו לבצבץ כבר בשנה שעברה, אבל הסתיו הן כבר חלק לגיטימי מהמלתחה וגם הצהרה פמיניסטית נוקבת: אני הכי יפה כשנוח לי. טוב, גם בפריטי בלרינה אני יפה. ונוח לי.
- בושם חדש – קבלי טיפ צרכני נהדר. בסוכות, אחרי שמכירות החגים כבר כמעט הסתיימו והרשתות הקמעוניות נשארו עם עודפי ייבוא, כי עם ישראל לא קונה כמו פעם בשמים על המשקל, המחירים יורדים בעוד כמה אחוזים גם על הבשמים השווים והיקרים יותר. וחוץ מזה, מגיע לך בושם חדש לסתיו, הכי הסכמת לזרוק את הנעליים ההן, לא?
הקטע עם החולצה הלבנה כבר די משומש. כל עונה זה חוזר כאילו התגלתה מחדש. תומצא חדשנות אופנתית, למען הגיוון.
זה תהליך חשוב שקשה לעבור אותו. מוזמנות לבקר בבלוג שפתחתי בנושא מינימליזם וצמצום המלתחה – minimalit.co.il (הרבה השראה בזכות הטורים שאתן מעלות בנושא והכתיבה של צפרא ושירה ברויאר 🙂